Kunst Kijken met Ko & Kho
 
 
Lieve vrienden,
 
We zeggen dit natuurlijk altijd al, maar nu nog iets harder:
GA NAAR HET MUSEUM!
 
Het zijn rare tijden, dus dan hebben we de kunst juist extra nodig. En, als je het niet voor jezelf doet (alsof dat niet reden genoeg is), doe het voor het museum. Zij hebben ons namelijk ook extra nodig. Ze hebben het zwaar. Daar mag de overheid ook wel meer voor doen, natuurlijk, maar die kans is met deze regering niet zo groot. Dus moeten we zelf maar steunen wat we steunen kunnen. Ga!
 
Er is genoeg moois te zien. 🖤  De tentoonstellingen die we hieronder aanraden, in Amsterdam en Enschede, maar er zijn ook nog twee tentoonstellingen te zien die we in eerdere nieuwsbrieven tipten: Navid Nuur: I am because of you in het Kunstmuseum in Den Haag en Lucht in Museum Kranenburgh in Bergen. Geen enkel excuus meer dus ;)
 
Veel plezier weer deze maand!
 
Liefs,
 
Ko & Kho
 
 
 
EAT LOVE DIE
in Museum Tot Zover, Amsterdam
 
Dit is een mooie kleine tentoonstelling met werk van Roos van Geffen over de aangekondigde dood van haar vader. Met gouden, dodelijke kersen, vage foto’s en expressieve gezichten. En alle rijkheid van het leven die je daardoor proeft. De tentoonstelling is subtiel, sensueel, zacht. Zeker de moeite waard als je nog nooit in dat mooie (uitvaarts)museumpje bij begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam-Oost bent geweest.
 
T/m 15 november
 
CARLIJN KINGMA: ARCHITECTUUR VAN HET ONZICHTBARE
in Rijksmuseum Twenthe, Enschede
 
Damn er is zo veel te ontdekken op The Fabric of Humankind (Het weefsel der mensheid) van Carlijn Kingma. Het is een enorm werk met daarop een utopisch landschap waarin we de geschiedenis van de mens zien, het heden en een aantal mogelijke toekomsten. Het is het pronkstuk van haar solotentoonstelling in Rijksmuseum Twenthe, maar het is ook van heel dichtbij (met audiotour) te bewonderen op een prachtig vormgegeven website van De Correspondent.
 
T/m 21 januari 2021
 
 
 
SVEN KRONER: πανόραμα
in Galerie Fons Welters, Amsterdam
 
Het werk van Sven Kroner is atypisch maar prachtig. Het zijn schilderijen van diorama’s met landschappen, die weer schilderijen hebben waarop het landschap doorloopt. En we zien door de ramen van het atelier waar de diorama’s instaan ook weer de buitenwereld. Rare levenloze beelden, hoewel er in de diorama’s zelf genoeg leven lijkt: mensen, dieren, rijdende treinen. Zoveel lagen. En dan die kleuren. En die lichtval, waar we nog steeds niks van begrijpen.
 
T/m 10 oktober
 
SCHEVE PALEN
in de betere boekhandel
 
Wij zijn al een tijdje fan van @schevepalen. Het Instagram-account van grafisch ontwerper Onno Blase waarop hij scheve palen rechtzet door de horizon te kantelen. Het leverde een eindeloze, geestige reeks zeezieke beelden op. Zo sterk, dat Blase the best of verzamelde in een boek. En dat boek is onlangs uitgekomen. Je koopt het hier. Winnen? Hou onze Instagram in de gaten, we geven er binnenkort eentje weg!
 
Kopen
 
 
Flickr
Instagram
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt aangemeld bij
Kunst Kijken met Ko & Kho
 
 
SendinBlue
 
 
© 2020 Kunst Kijken met Ko & Kho